نوبر بی بر برای کشاورزان، چغاله بادام جایی در صادرات دارد؟

به گزارش وبلاگ مهر و موم، چغاله بادام از نوبرانه های پرطرفدار است، اما باغداران فرصت بهره برداری از مزایای این میوه دوست داشتنی را ندارند.

نوبر بی بر برای کشاورزان، چغاله بادام جایی در صادرات دارد؟

به گزارش خبرنگار از، چغاله بادام میوه ای خوشمزه و دوست داشتنی و صدرنشین نوبرانه های بهاری است. این نوبر که در حقیقت میوه نارسیده بادام است مجموعه بسیاری از ویتامین ها، مواد معدنی و ترکیبات مفید است و خواص شگفت انگیزی دارد که البته پرهیز های خاص خود را هم می طلبد.

استان اصفهان از سرآمدان فراوری این میوه نوبر است که متاسفانه باغداران آن نه فرصتی برای صادارت دارند نه نصیبی از قیمت های گزاف آن در بازار.

احمد رئیس زاده مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان در مصاحبه با خبرنگار ما گفت: سطح زیر کشت باغ های بادام استان اصفهان حدود 11 هزار هکتار است که از این اندازه هفت هزار هکتار آن آبی و چهار هزار هکتار هم دیم است. سالیانه حدود 9 هزار تن بادام و هزار تن چغاله بادام در این باغ ها فراوری و روانه بازار می گردد.

او ادامه داد: بیشتر بادام و چغاله بادام استان اصفهان فراوری شهرستان های نجف آباد، لنجان و تیران و کرون است و البته شهرستان های کاشان، شهرضا، دهاقان و اصفهان هم در سطوح کمتر این محصول را فراوری می نمایند.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: معمولا چغاله بادام در بازار های داخلی به فروش می رسد و متاسفانه با وجود کیفیت و توان رقابتی بالا، به هیچ کشوری صادر نمی گردد.

رئیس زاده گفت: قیمت چغاله بادام بسته به شرایط عرضه و تقاضا و کیفیت محصول متغیر است. باغداران به دلیل ماندگاری بیشتر بادام و بیشتر بودن قیمت آن نسبت به چغاله، 90 درصد محصول خود را به صورت بادام به بازار می دهند.

نوروزعلی اسماعیلی رئیس اتحادیه میوه و سبزی فروشان اصفهان در مصاحبه با خبرنگار ما گفت: چغاله بادام صدرنشین نوبرانه های بهاری است که متاسفانه سال جاری هم در نبود نظارت های لازم دستگاه های مربوط، شاهد قیمت های گزاف و بی فایده پنجاه تا شصت هزار تومانی به ازای هر کیلوگرم هستیم که کام مردم را تلخ می نماید و اجازه خرید به آن ها نمی دهد.

او اضافه نمود: اتحادیه میوه و سبزی فروشان با بازرسی های مکرر، کوشش بسیاری می نماید تا قیمت ها را بشکند، اما به دلیل همراهی نکردن سایر دستگاه ها موفقیت چشمگیری ندارد.

رئیس اتحادیه میوه و سبزی فروشان اصفهان ادامه داد: قیمت های خارج از عرف سایر نوبرانه ها هم دست کمی از قیمت چغاله بادام نداشته و ندارد بلکه گاه حتی بیشتر است. گوجه سبز قیمتی در حدود هر کیلوگرم صد هزار تومان داشت که به تازگی کاهش یافته است. قیمت چغاله زردآلو مانند چغاله بادام است و قیمت توت هم هر کیلوگرم شصت هزار تومان است.

اسماعیلی گفت: چغاله بادام و گوجه سبز در بهمن ماه و اسفند هم در بازار اصفهان دیده می گردد که از استان های جنوبی می آید.

سید مرتضی صفوی متخصص و دانشیار تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در مصاحبه با خبرنگار ما گفت: چغاله بادام در اصل میوه نارس بادام و مرحله مقدماتی تبدیل شدن به میوه اصلی است که پوست سبز آن تبدیل به پوسته سفت و غشای سفید داخل آن تبدیل به مغز بادام می گردد.

او با اشاره به نزدیکی خواص چغاله های زردآلو و هلو به چغاله بادام اضافه نمود: این میوه سرشار از ویتامین های E و C (آنتی اکسیدان های قوی) است که سبب تقویت سیستم ایمنی بدن می گردد و از انواع سرطان و بیماری های عفونی جلوگیری می نماید.

دانشیار تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: چغاله بادام سرشار از منیزیم و دیگر عناصر معدنی مانند آهن، فسفر، کلسیم و منگنز هم هست که خطر سکته قلبی و سایر بیماری های قلبی- عروقی را کاهش می دهد. بعلاوه ال کارتینین و ریبوفلاوین از ترکیبات اصلی چغاله بادام است که تغذیه ای مناسب برای سلول های عصبی به تعداد می رود.

صفوی ادامه داد: فیبر بالای موجود در چغاله با تقویت حرکات روده و آسان کردن فرآیند هضم نقش به سزایی در پیشگیری از یبوست دارد. مصرف این میوه باعث تنظیم طبیعی pH بدن می گردد و کلسترول بد - لیپوپروتئین کم چگالی - را کاهش می دهد. تقویت لثه و دندان ها، جلوگیری از ریزش مو، تقویت ناخن ها و شاداب و براق کردن پوست و مو از دیگر خاصیت های این میوه است.

چغاله بادام با وجود همه خواص شگفت انگیزش سبب غلبه سردی در افراد سرد مزاج می گردد بنابراین این افراد باید ضمن مصرف کمتر با استفاده از گرمی هایی مانند عسل، نبات، پودر زیره و ... سردی آن را خنثی نمایند.

گزارش از محسن سلطانی

ش

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

به "نوبر بی بر برای کشاورزان، چغاله بادام جایی در صادرات دارد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نوبر بی بر برای کشاورزان، چغاله بادام جایی در صادرات دارد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید